Mobile World Congress – rykten och förväntningar

På måndag börjar Mobile World Congress, världens största mobilmässa. På mässan, som hålls i Barcelona, visar ledande företag inom mobilindustrin varje år upp den senaste teknologin och helt nya produkter. Tiotusentals besökare kommer också för att spana in och få klämma lite på dessa produkter.

Förra året hade mässan 1300 utställande företag och 49000 besökare.  Där presenterades bland annat Windows Phone 7, Sony Ericssons mobil Xperia X10 Mini, Intels och Nokias operativsystem MeeGo och Samsung Wave med 1GHz-processor.

Vad kan vi förvänta oss detta år då? Sony Ericsson Xperia Play, Playstation-telefonen med Android, ska enligt Sony Ericssons Facebook-sida presenteras på söndag, så förhoppningsvis kommer det att visas upp en hel del spel till den på mässan. En officiell och skum reklamfilm har redan släppts för några dagar sedan: http://www.youtube.com/watch?v=M4lxuoGgbxs

Det har ryktats om att Nokia som ska tillkännage något slags samarbete med Microsoft på fredag. I ett internt PM som har läckt ut, ska Nokias VD ha skrivit att deras ”plattform brinner” och att dom måste ”hoppa ner i det iskalla, mörka havet”, och alltså ta ett djärvt och modigt beslut. Kommer Symbian att ersättas med Windows Phone 7 kanske? Symbian har ju inte imponerat på någon de senaste åren och MeeGo är inte klart än. Allt tyder på att Nokia kommer börja köra Windows Phone 7. Nokia-mobiler med OS:et på MWC är då inte helt omöjligt. Hela PM:et här: http://www.engadget.com/2011/02/08/nokia-ceo-stephen-elop-rallies-troops-in-brutally-honest-burnin/

LG har lanserade i december sin mobil Optimus 2X med en tvåkärnig Tegra 2-processor och frågan är om inte fler tillverkare kommer att lansera liknande kraftpaket i Barcelona. Samsung brukar vara snabba på att släppa skrytmobiler av detta slag, så jag gissar att de kommer kontra med någon motsvarande modell.

3D har varit ganska hett senaste åren, och Nintendo har med sitt 3DS och dess glasögonfria 3D-teknik visat att den går att trycka in i små prylar. LG ska ha en mobil på gång som har 3D-skärm och dubbla kameror för att fota/filma i 3D.

Vad mer? Det har även ryktats om att Android 2.4 kommer att debutera på MWC. Och antagligen så kommer vi att få se en hel del nya surfplattor också.

Så, lite kommentarer tack. Vad tror du om Xperia Play? Bra eller anus? Nokia med Windows Phone 7 istället för Symbian, är det rätt väg? Kommer vi få ett gigahertz-race på mobilsidan på samma sätt som kameratillverkarna tävlar om vem som kan trycka in flest antal megapixlar i sin kamera? Är 3D the shit? Har du väntat på Android 2.4?

Annonser

One thought on “Mobile World Congress – rykten och förväntningar

  1. Jag tror inte Xperia Play kommer funka. Om den inte heter Playstation kommer den bara att dö som vilken telefon som helst. Och om de satsar skulle det bli mer pinsamt om de misslyckas, typ N-gage någon?

    Om Nokia börjar använda WP7, ska de sluta med MeeGo innan det är släppt? 😦

Kommentarer inaktiverade.