Android 2.3 är här!

2.3Gingerbread är här, som android 2.3 också kallas, det är väl inget som är helt annorlunda i denna version, men det är en del förbättringar. En smidigare copy-paste funktion, det kommer finnas stöd till program att använda flera kameror på en telefon(till videosamtal tex), förbättringar till spelutveckling, internettelefonin kommer vara bättre och enklare och sen  NFC(Near field communication) som kommer göra det möjligt att använda telefonen till att betala med. Superkul!

http://d.android.com/sdk/android-2.3-highlights.html

Men samtidigt kommer det ta tid innan någon får denna uppdatering. Nexus one får den såklart inom en snar framtid, men sen kommer det dröja innan samsung galxy s och htc Desire får uppdateringen. Själv har jag htc legend och väntar mig att i dagarna få 2.2. Jag tycker det är himla tråkigt med uppdateringar som aldrig kommer, jag tror android förlorar på detta, de förlorar på att det blir svårt att utveckla när alla lurar har olika versioner. Dessutom vill man såklart att kunden skall vara nöjd och då ska man ge dem uppdateringar.

En annan sak som har hänt på androidfronten är att uppföljaren till Nexus One har presenterats, det är i princip en galaxy s och heter Nexus S.

http://www.google.com/nexus

Annonser