It’s time to bring the hype!

Det är, när jag skriver den här meningen, fortfarande 16 dagar 12 minuter och 25 sekunder tills Spike TV:s Video Game Awards körs för ytterligare ett år. Men jag har brist på material att blogga om, och gillar man att bygga upp hype inför utannonseringar för spel är det ändå hög tid. Slänger man E3 omkring sig i det här landet får spelnördar en drömsk glimt i ögat. Men VGA? Det är ju en sladd.

Men det är ett jippo som bara har blivit viktigare. Showen drar en stor publik i staterna, och de sitter inte bara framför TV:n för att se vilka spel juryn tycker bäst om i år. När så många spelentusiaster stirrar på samma punkt vill såklart spelutgivare visa vad de har. Och Spike TV låter dem göra det. De kan ju knappast dra upp kända spelproducenter till att sjunga och… jonglera, men publiken måste underhållas.

Det finns dock krav. Det som visas måste vara exklusivt, aldrig tidigare visat, knäpphett material. Och utannonseringarna följer definitivt den beskrivningen. Förra året inkluderade saker som Batman: Arkham City, Medal of Honor och Halo: Reach. Japp. Och i år går trovärdiga rykten om Battlefield 3 (de som köpte Medal of Honor:s samlarversion fick ju för böveln en plats i betan), en ny multiplayer-serie från Bioware (av alla) samt något från Sony stort nog att de håller ett event för det dagen efter.

Ni fattar. http://www.spike.com/event/vga
//Anton Warnhag

Annonser