Det är nyttigt att Facebooka!

Spenderar du för mycket tid på Facebook? Snokar du gärna runt bland andras fotoalbum och statusuppdateringar? Och det känns lite tidslösade ibland, inte sant? Men nu behöver du kanske inte skämmas över att dina timmar flyger iväg på skiten. En ny rapport från Nationellt IT-användarcentrum i Uppsala visar att det kontaktnät vi bygger på Facebook kan ha avgörande men för vår egen och Sveriges ekonomis utveckling i framtiden.

Även om det vänner vi har på Facebook bara är ytligt bekanta spelar det inte så stor roll. Att de bilder de lägger upp eller det de skriver om mest är trams är inte heller av betydelse. Huvudsaken är att vi påminns om att våra vänner finns. Forskningen pekar på att vi uppfattar de vänner vi har på Facebook som närmare än de vi inte har med på sidan. Dessutom kan vi genom sociala medier idag få tips om till exempel bostäder och jobb och på så vis slippa vara beroende av stora aktörer. Detta kan i längden leda till att fler startar egna företag och att våra arbetsliv stegvis kommer förändras. Många kostnader för att driva en verksamhet kan även minska när vi använder oss av de sociala medierna.

Källa

Annonser

One thought on “Det är nyttigt att Facebooka!

  1. Det är intressant och troligen ganska sant. Även om man inte träffar alla så ofta så har man det på något sätt på pränt att man tycker att den andre är okej (och troligen bättre än så).

Kommentarer inaktiverade.