Filmstund så här på fredagen

För tre veckor sedan redovisade medieteknik-tvåan sina projekt ur kursen Bild- och videoteknik. Det här projektet handlade inte, till motsats från det andra i kursen, om tekniken runt omkring utan vad vi kunde åstadkomma bakom kameran. Vi skulle göra film och totalt producerade smågrupperna tjugo stycken. I det här projektet var den konstnärliga kreativiteten viktigast. Vi fick hjälp på traven av Adi och Mak Omanovic som gav oss filmtips men sen var det planering och inspelning på fritiden som gällde. Jag har nedan valt ut tre av videoklippen; alla väldigt olika.

Den här gruppen bestämde sig först att de ville gör en actionjakt och sen fick resten bygga kring det. Resultatet blev ju riktigt tajt och snyggt. Med smart efterbehandling lyckades de också övertäcka den dåliga inspelningskvaliteten i en scen. Kan du hitta i vilken?

Visst, visst. Artister och konstnärer blåser alltid upp hur stort det var när de startade en ”helt ny typ av musik/film/konst” men personerna som intervjuas här verkar helt Bananas. Jag vet inte ens hur Ghettopop låter men den verkar onekligen väldigt genomslagskraftig. Stilen i den här fejkdokumentären hålls uppe av klippningen, ljudet och den hippa texten.

Efter den något intetsägande början utspelar sig hela filmen på en bänk. Förutom vara riktigt awkward så är filmen väldigt snygg bildtekniskt; den där glödande cigarren är ju helt underbar! På tal om teknik har ju den här gruppen sammanfogat två halvor för att få två ”kloner”. Med improvisation, färgjusteringar för de parallella inspelningarna och en övergång vid mitten blev resultatet riktigt övertygande, tycker ni inte?

Annonser