Sony agnar vitt och brett

Den senaste veckan har definitivt varit intressant. Om man bryr sig om Sonys framtida bärbara konsol-utbud i alla fall. Annars, vad vet jag. Du kanske stötte på en gammal kärlek ödet slet dig från. Det är rätt coolt det med.

Jag har inte stött ihop med någon gammal kärlek. Faktum är att jag inte har någon gammal PSP heller, men rapporterna som dykt upp är intressanta bortom ren fanboy-ism.

Först svingade Engadget ut det här:  http://www.engadget.com/2010/10/26/the-playstation-phone/. The Playstation Phone. Troligen en Android 3.0-telefon. Med utskjutbart, inte tangentbord, utan en traditionell spelkontroll á la PSP Go. Den blev ju ingen succé, men att göra den till en telefon också… Det kanske är vad som behövs för att övertyga folk om att bara kunna ladda ner spel. En talesman för Sony påstod först att bilderna var fejk men sedan föll man tillbaka på att inte kommentera rykten. Ni vet. Engadget håller dessutom benhårt fast vid att bilderna visst är äkta, med bekräftelse från källor inifrån projektet.

Okej, så en speltelefon från Sony. Schysst värre. Vad mer?

I samband med sin kvartalsrapport uttalar sig Sony om PSP2. Specifikt säger de att de ska visa den när tiden är inne. Vilket (1) betyder att den är under utveckling (något alla redan antog) och (2) Sony kommer troligen att ha två stycken bärbara plattformar med markanta skillnader i prestanda, i alla fall om mängden RAM PSP2 påstås ha av Kotaku  http://kotaku.com/5675525/psp2-will-ditch-the-umd-and-be-as-powerful-as-the-xbox-360 är någon indikation.

Annonser