Artwork – Digitala mästerverk!

Någonting som har slagit igenom inom den digitala världen de senaste 20 åren är de digitala målningarna också mer kända som Artworks. De är skapade som vilka klassiska målningar som helst, ända skillnaden är att de är gjorda digitalt i en dator.

Så vad inom mediebranschen används dessa bilder till ? Svaret är allt! Film, ljud, spel, bild, kommunikation, allt som du kan tänka dig! de gamla välkända orspråket ”en bild säger mer än tusen ord” stämmer verkligen in i detta sammanhang, då de proffisionella digitala designers kan skapa en högslående bild på allt ifrån 40min till 3timmar. tex inom filmbranschen anlitar man digitala designers för att återskapa manuset i bild innan man börjar filma, just för att man vill se hur filmen kommer se ut i korthet, och redan då kunna redigera och ändra.

Frågan är om dagens digitala designers kan jämföras med Edvard Munch och Michelangelo? om de ens lirar inom samma genre, eller att de faktiskt gör det, bara att dagens digitala designers bara använder dagens teknik?

Denna bild är gjord av designern Feng Zhu till filmen Transformers

Transformers_fzd

”en bild säger mer än tusen ord”

Annonser

One thought on “Artwork – Digitala mästerverk!

Kommentarer inaktiverade.