App Store till Mac i sommar

Apple presenterade igår en ”sneak peek” på Mac OS X Lion. Det som är centralt för denna uppgradering är att den verkligen kommer märkas i själva användandet. Lion kommer likna iPad en del, det kommer gå kolla bland alla sina program på samma sätt som programmen ligger på en iPad. För att komma till detta läge går man in på ”Launchpad” och då suddas fönsterna man har igång och man ser alla program man har på samma sätt som på en iPad eller iPhone.

Det kommer även att kommer en App Store till Mac-datorerna med Lion. Det som framförallt verkar vara fördelen med en App Store är att det kommer bli superlätt att ladda ner och installera program, men det förutsätter att man laddar ner det från App Store och allt kanske inte finns där… Det jag hoppas lite på inför en App Store är enkla spel appar där man utnyttjar multitouchen för touchpaden. Men jag tror det kommer vara roligt att använda nya OS Lion eftersom det är många verkligen i ordets direkta mening ”synliga” förändringar.

källa: http://www.apple.com/

Annonser

2 thoughts on “App Store till Mac i sommar

  1. Spännande! Intel har ju försökt med AppUp-store till windowsdatorer men det verkar ha gátt galant. Undrar om det beror pá att Windowsprogram oftast har mer komplicerade installers än Mac och Linux har. Helst ska ju allt gá automatiskt.
    Troligen kommer det här nog funka eftersom det kommer vara förinstallerat pá alla OSX Lion-datorer. Konsumenterna vill ha det och mjukvaruproducenterna ser en veritabel marknad. Be push och pull alltsá.

    • Jo, det är ju så smidigt på iPhonen, så förhoppningsvis kommer det även att göra det för OS X. Sen tycker jag att även musik och iPhone-apps borde finnas på samma ställe.

Kommentarer inaktiverade.