Vad är Medielabbet?

Det fanns en gång en förening vid medietekniksektionen på KTH som hette Medielabbet. Det var alltså en förening, inte ett fysiskt labb. Trots allt är det ju en sak som skiljer medieteknik från t.ex. maskinteknik. På medieteknik existerar oftast inte saker fysiskt utan ”på hårddisken”, ”i molnet”  eller ”på papper”. Men nu i höst nystartar Medielabbet och existerar faktiskt. Vi är kött och blod. Vi är här. Det nya Medielabbet är annorlunda så läs vidare för att veta vad vi gör.

Medielabbet är en studentdriven förening som verkligen handlar om medieteknik. Vi ska inspirera och motivera dig. Nu har vi kört igång den här bloggen där vi skriver om medietekniska saker som händer, funderar på vart medieteknik är på väg och intervjuar personer bakom medieteknikprojekt.

Vi ska även syssla med roliga medieteknikprojekt. Det här är för att testa på att göra saker som vi sedan kan promota, inspirera och skriva om i våra CV:n. Sitter du på kunskap som du bara måste dela med dig av? Varför inte samarbeta med oss och anordna en workshop för medieteknikstudenterna? Sen kommer vi att arrangera andra aktiviteter öppna för alla studenter också som t.ex. diskussionsverkstäder där vi funderar på olika problem och möjligheter relaterat till medieteknik.

Få studentriktade uppdateringar om Medielabbet på twitter eller facebook eller maila oss på medielabbet@media.kth.se för att gå med eller tipsa om ditt projekt.

Annonser